Datum: 28.08.2009 - 30.08.2009
 


Článek z www.offroadmaraton.cz

Stručné nahlédnutí do uplynulého víkendu v Trstěnicích na Journeyman OffROAD Maraton

Mlha (prach) hustá tak, že by se dala krájet a očekávaný déšť nikde. Plné depo závodníků všech kategorií a slušná divácká kulisa. Tak se jevil příznivcům offroadu Panský Vrch mezi Trstěnicemi a Drmoulem poslední víkend o prázdninách.

Potili se nejen závodníci, ale od začátku i zdravotníci a později také hasiči. Vyprahlý tankodrom zakryla prašná clona, kterou stlačil k zemi jen noční chlad a rosa.

Trať byla až na pár brodů po celé délce hodně tvrdá a rozbitá. Nekonečné drncání bralo závodníkům rychle sílu a nehody na sebe nenechaly dlouho čekat. Během víkendového závodění musel tým záchranářů zasahovat osmkrát, což nebývá zvykem. I Marek Dobiáš „vystoupil“ dost nepříjemně ze své sportovní čtyřkolky při nedělním třiadvacátém kole, což stačilo jen na deváté místo, zatímco v sobotu byl druhý za Zdeňkem Muchou. Ten se v neděli spokojil se stříbrem za Erikem Lesákem, jemuž naopak v sobotu „bedna“ o vlásek unikla. Zato dvojice Martin Malát a Pepa Hort v kategorii čtyřkolek TR se navzájem nespustila z očí a ve vítězství se během víkendu vyměnili. V kategoriích motorek nedošlo k překvapením a nic se nezměnilo. Ve svých třídách zvítězili v obou dnech favorité Rosťa Ondračka, Dan Galia a Dan Jarnot. Nikdo nelitoval toho, že se „asociace jezdců“ a pořadatel dohodli na zkrácení nedělních rozjížděk jen na dvě hodiny…

Po závodech nejmenších závodníků patřilo sobotní odpoledne automobilům. A svoji premiéru si zde odbyl start kategorie vozů do jednoho litru obsahu motoru. Ač byli přihlášeni tři závodníci, odstartoval mezi dvaceti ostatními auty jen jeden nový s posádkou Polaris týmu. Tomáš Kočař a Pepa Hort se s tratí poprali s hlavou vztyčenou. Pětatřicet ujetých kol by nezapadlo ani v ostatních kategoriích.

Mezi silnějšími vozy dlouho sváděly boj týmy Wuka team a KB Systém, které měly první čtvrtinu závodu shodné časy. Svižnou jízdu Wuka týmu ale ukončily ustřižené šrouby na kole a závod musel opustit předčasně. KB Systém si dojel letos již pro druhé vítězství a hodil tak ostatním „rukavici“.

V kategorii do dvou litrů se postaral o dramatičnost Saša Semenov za volantem vozu týmu Wings. Na rovince kolem časomíry ho v sedmém kole nakopla terénní nerovnost takovým způsobem, že zbytek závodu skončil v kotrmelcích… Auto vypadalo na odpis, ale posádce se nic nestalo. To týmu D - Perfect Draci se tentokrát neobyčejně dařilo a nejen že vyhrál svoji kategorii, ale v Trstěnicích u Mariánských Lázní vyhrál i absolutně.


Přihlásit se

Created by Bonfire - 2006. Powered by LDU 802