Datum: 22.09.2007
 


OffROAD Maraton Písek - 6h

Po týdnu škaredého počasí se udělalo konečně slušně a tak to vypadalo na krásná víkend. Naší Vitaře vyhovuje spíš suchá trať, Samurai bojuje na čemkoliv, čtyřkolce TR vyhovuje technická trať, SP raději delší trať.

Už před startem to bylo trochu bojové. Já po cestě prorazil gumu na vozíku, Saša v depu strati klíče od Mastra, kde byl stan a všechny věci, ráno jsme nemohli najít klíče od čtyřkolky, jediné pozitivum byla oslava třicátých narozenin Jany (bylo to decentní, 7 lahví šampusu, dvě whisky, jedno víno a nějaké pivo).

Na trati bylo spoustu děr plných vody, několik hlubokých jam, průjezd lesem plnýmm kamenů a nepříjemné dva hluboké brody plné vody. Obě vedle sebe, ale jedna hned po startu a druhou se projíždělo až chvíli před cílem. Cílová rovinka byla krásná houpačka - úzká, složená z 10 metrových hrbů, které se prožížděly krokem.

Start se klukům podařil, Saša byl po startu 4, Radek za ním. První kolo proběhlo celkem v klidu, ale hned ve druhém zůstal v největší díře po startu stát Jimmy na hladkých gumách a pořadatel poslal Radka a Šmíďáky do vedlejší díry se slovy "Zkuste to tam, třeba to projedete". Uvízli tam oba dva. Samuraj se tam "utopil" . Běžel jsem Radkovi pomoct a mé boty zůstaly za mnou hluboko v blátě. Vlezl jsem k Radkovi, skoro po pás do vody, zaháknul kurtu a dalších 10 minut čekali, než bagr zapřáhl Samuraje a vytáhl ho ven.

Radek zkusil ještě pokračovat v závodě, ale dobelhal se sotva do depa. Auto nechtělo do otáček. V depu jsme se snažili dostat vodu z konektorů, rozdělovače, ... ale nic nepomohlo. Škoda.

Bláta bylo na trati víc a víc, bylo dobře, že Vitara měla pořádné gumy a tak nebyly brody problém.

Saša vytáhl Vitaru na pvní místo, honil se se Šternberákama a byl to zážitek, nárazník na nárazník několik kol. Ostatní na ně neměli.

Po 3 hodinách jsme střídali, Saša s Ladou byli utahaní, ale spokojení. Já startoval s Pavlínou, vyjeli jsme z depa chvíli po Šternberácích a tak jsem museli dohánět.

Po dvou kolech jsme se opět na první místo vrátili a byl to příjemný pocit. Auto jelo perfektně a nemuseli jsme se nikoho bát. Postihla nás ale stejná závada jako Béďu a další - spojka plná bláta odmítla poslušnost.

Zajel jsem do depa, Toník se mi snažil ji trochu přitáhnout, ale nic nepomohlo. Vrátil jsem se proto zpět na trať a snažil se na dvojku kroužit dál. Propadl jsem se sice "až na 3. místo", ale i tak to bylo skvělé. Jezdil jsem časy jen o málo horší, ale na udržení pozice to stačilo.

Musel jsem jezdit do děr razantněji, než bych jezdil normálně, bylo třeba se na dvojku vyšplhat ven. Brod po startu byl ale víc a víc rozbitý, jezdilo se do něj kolmo dolů a dvakrát jsem zůstal viset na předním nárazníku a Erik mi musel zapnou kurtu za bagr, aby mě vytáhli.

Razantní jízdu na dvojku ale odmítlo právé přední kolo a tak vznikla krásná Jonášova fotka. Pro nás to ale znamenalo stop a propad na páté místo. Škoda.

Odpoledne pokračovalo závodem "dětí". Adam startoval v kategorii 8-12 let na Etonu 90 a na Kobzu s 400cmm neměl, ale bojoval jako lev o druhou příčku. I on měl smůlu a v boji ho zastavil spadlý řetěz v předposledním kole a zbyla na něj jen "bramborová" medajle.

Příště mu musíme vyladit stroj lépe, aby jeho boj nebyl marný.

Čest musel zachraňovat Erik. Měl před sebou 4 hodiny a po problémech v minulých závodech se moc těšil. Tentokrát "nezapoměl" nášlapy doma a tak se mohl vydat na trať s plnou vervou. Podařil se mu stat a kroužil na 5 místě, kontroloval si pozici a co bylo důležité, nedělal chyby a šetřil si síly na další dlouhé hodiny.

Jak soupeřům ubývaly síly, mu rostla křídla a už bojoval o bednu. V cíli to bylo vynikající třetí místo v nabitém startovním poli. Sartovalo 31 SP čtyřkolek a tak si jeho výsledek zaslouží uznání.

Čtyřkolky Junior - Adam 4. místo
Čtyřkolky TR - nestartovali jsme
Čtyřkolky SP - Erik 3.místo SP
Vitara - 5. místo
Samurai - 9. místo

Pavel


Přihlásit se

Created by Bonfire - 2006. Powered by LDU 802