Datum: 23.06.2007
 


OffROAD Maraton Best Aliance - Sosnová u Bruntálu - 6h

   Další závod byl vybrán mezi Olomoucí a Mohelnicí. Většina závodníků se zúčastnila loňských CFOR závodů v Sosonové a prosadila si ho.

   Krásná trať - Sosnová u Bruntálu nabídla na polích mezi rybízy a v lesíku vše, co má trať mít - rovné dlouhé úseky, trial v lese, velké výjezdy a sjezdy, průjezd rybníkem (velké sucho, takže skoro prázdným), jízdu potokem (taky prázdný) a divácky atraktivní díry v cíli.

   Závody byly poznamenané zmatky pořadatelů, konkrétně časoměřičů, takže výsledky motorek a čtyřkolek ještě po 14 dnech nejsou, odhadli pouze, kdo mohl skončit první až třetí a ti dostali poháry. Motorek a čtyřkolek bylo opět hodně přes 100.

   Pravidelně se střídám se Sašou na čtyřkolce - jenen jede čtyřkolku TR a drhý startuje Vitaru, příště naopak. Tentokrát jsem jel TR já. Stáli jsme na startu všichni dohromady, motorky i čtyřkolky. Kvůli zmatkům organizátorů s registracema jsme čekali v horku na startu asi hodinu a půl. Nejprve odstartovali motorky E2, po jeden a půl minutě E1, pak sportovní čtyřkolky SP a nakonec my TR. Start byl do kopce a tak se plně ukázaly výkonové rozdíly mezi námi.

   Na dlouhých rychlých úsecích mi silnější stroje ujížděly, v technických jsem je doháněl. S průběhem jsem byl spokojen. Jednou jsem si zajel do depa nechat vystříkat chladič. V druhé půlce závodu do mě zezadu najel motorkář a trefil se tak "šikovně", že mi zohnul zadní brzu a ta zůstala zablokovaná. Stálo mě to asi půl hodiny opravy v depu a asi 3 kola a přibližně propad o 3-4 místa. I tak jsem dojel nejlépe z nejslabších čtyřkolek a zůstali za mnou mnohem silnější stroje.

   Erik měl zraněnou ruku a tak se svezl na jeho SP mašině Toník. Jel dobře, ale dělal si přestávky v depu (občerstvení, vystříkaní chladiče, odpočinek) a tak skončil "až" na 21 místě.

   V autech to nebylo s časomírou o moc lepší a druhý den se na webu objevily opravy.

   S Vitarou startoval Saša a moc se těšil. Trať Vitaře vyhovuje a v loňském roce zde jezdila na prvním a druhém místě. Jenže znovu odjel jen 2 kola a v motoru se opět objevila díra jak pěst. Poslední 3 motory odjely dohromady asi hodinu. Škoda, podle toho jak se dařilo ostatním měl určitě na bednu.

   Samurajek jel krásně, držel se, na začátku opět malý problém s chlazením, ale pak to byla paráda. Staroval Radek s Janou, střídal ho Radim s Pavlínou a poslední hodinu Radim s Jirkou. Všichni jeli fantasticky. Jiné posádky měli problémy ve výjezdech v lese nebo při proplétání mezi stromy, jiní svou špatnou jízdou poškodily vozy.

   Podle pořadatelů skončil Samurajek 145 na 7 místě, což se nám zdálo sice slušné ale divné, na dryhý den už na webu figuroval na krásném 5 místě, což v obrovské konkurenci byl výborný výkon.

Čtyřkolky TR - Pavel asi 9 z 24 TR (nejsou oficiální výsledky)
Čtyřkolky SP - Toník asi 21 z 29 SP (nejsou oficiální výsledky)
Vitara - 12. místo
Samurai - 5. místo

Pavel


Přihlásit se

Created by Bonfire - 2006. Powered by LDU 802