Datum: 18.02.2006
 


Libros Show byl celodenní závody Trial Offroad a Trial Truck show v Ostravě Přívoze. Sněhu je letos spousta a tak i na trati bylo sněhu dost a dost. Celý den svítilo sluníčko a tak se bylo na co těšit.
Jely se závody trialových aut speciál a leštěnek. Bylo zajímavé vidět jak se popraly s tratí a hlavně sněhem. Nádherné byly výkony velkých trucků, Tatrovek a jedné Liazky. Tancovali na kopcích a stále to vypadalo, že se skutálejí dolů. Bylo to super.
Trialy proběhly k plné spokojenosti závodníků a diváků, ale náš závod byl snad po 4 kolech zastaven pro nezpůsobilou trať a tak si Radek s Radimem moc nezajezdili. Už v tréninku měly auta obrovské problémy, sněhu na trati bylo příliš a když auto spomalilo, tak většinou zůstalo trčet v hlubokém sněhu nebo zůstalo ležet na břiše. Pořadatel nebyl schopen trať upravit ani nijak předělat a tak rozhodl že to zkusí odstartovat.
Na start se postavili čtyři Jimmici, náš Samurai, jeden trialový Samurai a dva hosté s "leštěnkama" a zvláště Hummer H3 byl velikým překvapením. Náš WINGS team tentokrát reprezentovali řidič Radek s navigátorem Radimem. Během prvních kol zapadli skoro všichni, H3 jel pomaleji ale nezapadnul. Když zapadli soupeři tak je pořadatelé a diváci vytlačili, ale my jsme měli smůlu. Zůstali jsme sedět na břiše, nachystli jsme kurtu a čekali na pomoc (To docela mrzelo, protože nešlo o klasický závod). Nikdo ze soupeřů nám nepomohl a přadatel neměl ani traktor ani jiné vyprošťovací vozidlo. Poslal pro nás Tatru, ale než se k nám dostal, tak kolem nás vedoucí Ing. Zapletal s Suzuki Jimmy a někteří další projeli čtyřikrát. Mezi tím zapadli ještě jiní a tak neměli diváci na co koukat. Když nás vyprostili a my vyrazili na trať tak pořadatel předčasně ukončil závody. Místo plánovaných 15 kol se jely čtyři nebo pět.
Takže jsme si nikdo nezajezdili a s pocitem zmaru jsme naložili auto a jeli domů.


Přihlásit se

Created by Bonfire - 2006. Powered by LDU 802