Datum: 21.04.2007
 


Druhý závod sezóny a úplně rozdílné podmínky – místo deště sluníčko, místo bláta prach. Protože se jede ve staré cihelně, tak je prach mastný a hodně protivný. Dalo se předpokládat, že to bude opět zajímavé.

Už po cestě na závody to bylo zajímavé. Sašovi se za jízdy na plošině u Vitary otevřela přední laminátová kapota a brzy s ní byl „polotovar na výrobu trsátek“. V pátek byly povinné tréninky a trať byla fakt zajímavá. Úzká, samý hrb a všude cihlový prach. Nadávají na ní všichni, co se svezli.

Samurajem jsme udělali tréninkové 2 kolečka a začal vařit, navíc se ozývaly divné zvuky z převodovky a tak jsme v depu zase nacvičovali s vodou v chladičích a olejem v převodovce. Vitara nestihla trénink a tak ji čekal start ze zadní řady.

Krásné počasí, krásný závod, krásný výsledek. Normálně jezdí motorky a čtyřkolky dohromady. Te´d to ale nešlo, protože účast byla obrovská. Začalo se motorkami (těch bylo 69), po dvou hodinách jely čtyřkolky (taky asi 73) (za němi samostatný pohár Journeman). Saša jel závod „traktorů“, bojoval statečně, ale mezi traktory s nezávislým zavěšením, sportovními tlumiči a objemem 600-800ccm neměla jeho Yamaha Bruin 250ccm šanci. Bojoval a dojel na krásném 11 místě.

Závod aut tak začal později, trať ale byla motorkama a čtyřkolkoma trochu vyhlazena, pořadatelé některé zatáčky narovnali a tak byla mnohem lepší než při pátečních trénincích. Radek startoval Samurajka a měl smůlu.Po půl kole se vysypala převodovka definitivně.Byla to smůla, protože jinak bylo na autě vyměněno vše a Radek na opravách strávil spoustu večerů.

Vitara se musela smířit pouze s drobnou údržbou v servise před závody, takže jsme nevěděli, co můžeme čekat. Startoval Pavel s Pavlínkou s poslední řady (nejeli jsme páteční kvalifikaci) a bylo to opravdu divoké. 22 aut se snažilo srovnat do zatáčky a následně na sotva 3-4 metry širokou trať. Každý schytal spoustu ran. Pavel neubrzdil a v plné rychlosti zezadu najel na Crejzíky, byla to rána jako hrom a nárazník zasunutý 10 cm do prostoru motoru. Po pár metrech někdo Pavla trefil zezadu a domáčnul ho na Crejzíky znova. Auta první kola kroužily za sebou jako vláček a teprve po půl hodině se dalo mluvit o nějakém závodění. Někdo odpadnul, někdo se bál žduchanců a uhýbal. Pavel za jízdy učil Pavlínku, jak se troubí při předjíždění a když to pochopila, tak to začalo být teprve zajímavé a Vitara se propracovávala z 14 až na 3 místo. Bylo to krásné, vidět ji kroužit bez problémů stále výš a výš.

Jelo se na 5 hodin a tak po dvou a půl hodině střídal Saša s Ladou a bylo třeba je krotit, protože bylo třeba krásné místo udržet, neudělat zbytečnou chybu a nerozbít auto. Saša zajel takticky dobře a tak jsme mohli v cíli slavit krásné 3 místo. I moderátor nám fandil a tak nám v cíli osobně gratuloval.

Velké auta dojely v pořadí CFOR OFF ROAD TEAM, VALTR OffROAD TEAM a třetí Šroťáci.
Před námi v malých autech dojely jen Jimmíci OffROAD team Pořízek a OR PRO TEAM.

Pavel


Přihlásit se

Created by Bonfire - 2006. Powered by LDU 802